0878445069

обадете се сега

Пон - Пет: 9:00 - 18:30

може да се свържете с нас

Части за лодка за захранка

Официален представител за България

Проучването при покупката за корабче за захранване е аналогично, като при покупката на автомобил.

Аз например преди да си закупя нов автомобил, проверявам колко струва поддръжката (цена на авточасти, има ли ги в наличност по магазините, а не да чакам с месеци за тях понеже ги няма налични). Важно е на какво гориво е автомобила в случая аналогията с лодката е каква батерия да ползвам. Размера на автомобила, добре е да е съобразен с моите възможности. При радио управляемите лодки е важно лодката да е достатъчно компактна да се носи в по-голяма раница или нормален сак, а не да се потят двама души докато я мъкнат по тресавищата. Оптимален размер на лодката е около 50см лодки над 60см са много неудобни и непрактични за транспортиране и по-никакъв начин размера им не ги прави по-стабилни на вълни. При стабилността на вълни е важно разпределянето на тежестта, каквато трудно се постига с оловни батерии и аквадинамиката на корпуса. Ако очаквате с по-голямата лодка да сте по-стабилни на вода е като да смятате, че един висок и дълъг автобус е по-стабилен в завой от един нисък спортен автомобил.

Голяма заблуда при покупка на лодка е, че тя е българска, немска и т.н. Истината е че всички части за радио управляеми лодки идват от страната на червения дракон и от никъде другаде. Това е като да си купите “български автомобил” на Great wall 🙂 . Добре е да знаете този факт.

При покупка на радио управляема лодка за захранване е много важно търговеца да може да ви съдейства веднага с налични на момента части и ако е необходимо експресен ремонт от квалифициран техник.

Някой от вас с предприемчив дух, биха си казали аз ще си поръчам частите от Китай… Аз бих им отговорил:

– Това е супер, но представете си колко пъти сте ходили на майстор и при поръчка на майстора идват части несъвместими с вашия автомобил и се поръчват 2 -3 ти пъти докато частта не съвпадне на 100%. , а колата ви стои разглобена на стенда и майстора е ядосан. Това може да се случи и с вашата лодка ако поръчате част, която поради някаква причина се окаже грешна. Чакате 2 месеца да получите заветната част и изведнъж хоп, не е тази макар да изглежда 1 към 1 с вашата на пръв поглед част. Хайде вадим картата и поръчваме наново и пак чакаме 2 месеца, ама изпуснахме сезона, защото вече отпуската мина и зимата дойде. Добре е да имате части на момента, а не след 2 месеца евентуално.

– Някои коректни търговци предлагат и опция с до 60% отстъпка на частите след изтичане на гаранцията, за да не се налага да чакате за 2 месеца само и само да спестите разликата в цената.

Boatman информация и съвети: