0878445069

обадете се сега

Пон - Пет: 9:00 - 18:30

може да се свържете с нас

Сонари за лодка за захранка

Официален представител за България

Тази статия ще посветим на това какво да гледаме, когато си купуваме сонар за лодка. На пазара има доста модели, но истинатае, че човек който не е ползвал подобен вид техника лесно би се изгубил между всички параметри, числа и характеристики. Ето защо тук накратко съм събрал най- важните характеристики, за които трябва да следите при покупката на сонар.

  • Обхват: обхватът на сонара зависи от това, за което ще се ползва. Ако ще го ползвате за въдица, няма смисъл да инвестирате в сонар с над 120-180м обхват. Ако, обаче, ви трябва сонар за лодка за захранка, по- добре помислете за нещо с над 300 м обхват.
  • Размер на рибата: Има ли размерът значение? Жените понякога не си го признават, но ние рибарите смело можем да кажем: Да, има! Размерът на рибата е важен! Ето защо, е хубаво сонарът да показва поне три размера на рибите. Не се впускайте да инвестирате в модели, които показват по над шест размера, защото с тях виждате и прекалено малки рибки, които не са ни цел.
  • Релеф: Важно е сонарът да показва дъното на водоема. Някои видове риба предпочитат да се крият в дънните ями, за разклика от други, които предпочитат по- равнинен релеф. Добрата новина, е че и по- бюджетните модели вече имат тази опция
  • Дълбоина: за риболов в България, ако сонарът показва 10 м. дълбочина е абсолютно достатъчно. Хубаво е да се знае, че дълбочината не е толкова важна екстра за един сонар, колкото дънната повърхност. Добре е да се вижда къде има тиня, къде камък или водорасли, за да може човек да прецени къде да захранва или къде да метне въдицата
  • Лодка за захранка с вграден сонар: Много е важно дали един сонар ще се ползва с лодка за захранка или само с въдица. Не е зле преди да си купите сонар да помислите дали не ви трябва и нова лодка за захранка. Поогледайте се и сметнете, защото понякога излиза по- изгодно да си вземете направо лодка с вграден сонар и нявигация, отколкото да купувате всичко поотделно.

Boatman информация и съвети: